Vi holder midlertidig lukket i vores fysiske butik pga. Covid 19, men vores Webshop er åbent 24-7. Du kan benytte dig af vores Click & Collect tilbud og købe dine varer på webshoppen og efterfølgende afhente på vores lager hos Guitarhuset, Havnegade 3A , 7100 Vejle ( Gratis parkering lige overfor butikken )

Click Collect Logo

MANDOLIN - Vi har flere forskellige mandoliner i den klassiske pæreform som en lille lut, både roundback og flad form som en guitar. Her finder du bl.a. mandoliner fra tyske GEWA. De stemmer typisk unisont med en violin (violinstemning: G-D-A-E) og spilles med plekter. Mandolinen stammer fra Italien og er især meget benyttet i Italien. Antonio Vivaldi har komponeret musik for mandoliner og mandolinen finder man også i mandolinkvateter, hvor en mandola og guitaren også indgår.

I mandolinfamilien findes også: mandolin, mandola, mandocello og mandobas, hvor orkestre ofte spiller særlige udsætninger af numre fra det klassiske repertoire. Mandolinen er også meget benyttet i portugisisk og brasiliansk musik så som choro. En særlig betydningsfuld choro komponist og solist var Jacob do Bandolim, opkaldt efter sit instrument.

Sidst men ikke mindst er mandolinen også brugt som rymeinstrument og et vigtigt element i bluegrass musikken. Musikere som Bill Monroe, David Grisman, Sam Bush og Chris Thile. Fra den amerikanske folkemusik har mandolinen senere spredt sig til meget euroæpisk folkemusik så som de irske og engelske folkemusiktraditioner.