Buffer - De to vigtigste syndere for lydtab eller manglende diskant, er kapaciteten af ​​dine guitar kabler (cable Capacitance) og en lav eller ikke ideel input-impedans af guitarpedaler fra dine serieforbundne pedaler på dit pedalboard. Tilføjer du en guitarbuffer imellem, kan du lettere bevare din tone på tværs af alle de frekvensområder, din guitar producerer. Når du begynder at bruge en buffer, vil du straks bemærke, at din lyd, lyder meget "brighter" og / eller har mere "sparkle". Bufferen benyttes især ved brug af lange jack kabler eller hvis du har mange single pedaler på dit pedalboard.

De to vigtigste syndere for lydtab:

  • Kapaciteten af ​​dine guitarkabler (cable Capacitance)
  • Lav eller ikke ideel input-impedans fra guitarpedaler
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser

Hvad gør en buffer pedal? Et guitar-buffer-kredsløb er et ganske enkelt kredsløb, hvor output er det samme som input. Jo bedre buffer er, desto mere ligner output inputtet. Så hvorfor ønsker man det, det lyder som om det ikke gør noget særligt? Den skjulte skønhed ved buffer-kredsløbet er, at det har en meget høj input-impedans og en lav output-impedans. Dette betyder, at det kan gengive et signal fra en ikke-ideel kilde eller sende det gennem en ikke-ideel belastning (load). Her er et par test, som du kan prøve:

 

Test 1: Først skal du spille på din guitar gennem din forstærker med et meget kort kabel, måske en eller to meter langt. Spil derefter gennem dit pedalboard med alle pedaler slukket. Hvis det lyder anderledes, og du kan lide den korte kabellyd, vil du måske have brug for en buffer.

Test 2: Hvis du vil teste specifikke pedaler, skal du bruge to meget korte kabler, så korte som du kan komme til, måske ca. 30 cm langt. Derefter får du en 1/4" jack til 1/4" jack adapter, det burde fungere. Eller du kan bruge en pedal, som du er 100% sikker på, har true bypass. Tilslut derefter kablet til adapteren (bypass) til kablet og spil lidt. Det kan være lidt svært fordi kablet er så kort. Årsagen til at bruge korte ledninger er at udelukke kabel-kapacitans (cable Capacitance), som har en stor effekt, hvilket vi kommer nærmere ind på senere. Tilslut derefter den pedal, du spekulerer på, i stedet for adapteren. Når pedalen er slået fra og hvis lyden overhovedet er anderledes, har du måske brug for en buffer. Når pedalen er tændt, er det sværere, for da er effekten på plads, men hvis du mister meget af lydens sprødhed (sparkle, brightness osv.), så har du også brug for en buffer.

Test 3: For at se, hvordan kabel-kapacitans ændrer din lyd, skal du spille på din guitar gennem din forstærker med den 30 cm lange jack kabel, derefter tilslutte et meget længere jack kabel og lytte til forskellen. Du skulle være i stand til at høre mindre diskant med det lange jack kabel.

Selvfølgelig er den anden mulighed bare at købe en buffer og tilslutte den for at se, hvordan den ændrer lyden. 

 

Bufferen´s placering på dit pedalboard er lige før det lange jack kabel hen til forstærkeren. Måske har du mange pedaler på dit pedalboard og du ønsker måske en buffer før en masse pedaler med true bypass. En lang række serieforbundne pedaler ligner på en måde et langt jack kabel og derfor kan det have en høj kapacitet og påvirke din tone fra guitaren. Nogle pedaler har lave input-impedanser såsom fuzz-pedaler (tone sucking pedals). Der er en debat om buffere og fuzz pedaler, som vi ikke kommer ind på, men du mister noget af tonen. Wah wah pedaler er også kendt for at være "tone sucking". Prøv test 2, hvis du vil høre forskellen med og uden din wah.

 

Der er nogle steder, hvor det at bruge en buffer ikke giver nogen mening. Her er et par af dem:

  • Din guitar har en buffer indbygget. Nogle guitarer har allerede en buffer og "tone shaping" indbygget. En måde at finde ud af det på er, at du skal tilslutte et 9V batteri for at få den til at fungere. Min Ovation er et eksempel på dette, men der er meget mere.
  • Din pedal har allerede en buffer indbygget. Nogle pedaler har allerede en buffer indbygget, så der er ingen grund til at tilføje en ny. For eksempel har den berømte tube screamer pedal allerede en buffer, der er tændt, selv når guitarpedalen er slukket. Andre boss-pedaler har dem også. Nogle af disse buffere er ikke de største, men de er allerede indbygget i pedalen.


Hvis der allerede er mange buffere i pedalkæden. Ideen med en buffer er, at den altid skal være tændt, så hvis du har mange af dem sat til eller placeret på dit pedalboard, vil du begynde at tilføje mere og mere støj til din lyd. Dette afhænger af buffer-designet, men på et tidspunkt vil du begynde at høre tilføjet støj. Dette vil ikke være ideelt.