Vi holder midlertidig lukket i vores fysiske butik pga. Covid 19, men vores Webshop er åbent 24-7. Du kan benytte dig af vores Click & Collect tilbud og købe dine varer på webshoppen og efterfølgende afhente på vores lager hos Guitarhuset, Havnegade 3A , 7100 Vejle ( Gratis parkering lige overfor butikken )

Click Collect Logo

Octave / Pitch - effect boxes eller effektpedaler er en type special effects-enhed, der blander indgangssignalet med et syntetiseret signal, hvis musikalske tone er en oktav, der er lavere eller højere end den originale tone. Dermed opnår man oktav effekten.

Nyhed
0 anmeldelser
Nyhed
0 anmeldelser
Nyhed
0 anmeldelser
Nyhed
0 anmeldelser
Nyhed
0 anmeldelser

Det syntetiserede oktavesignal stammer fra det originale indgangssignal ved at halvere (oktav-ned) eller fordobling (oktav-op) frekvensen. Dette er muligt på grund af det enkle to-til-en-forhold mellem frekvenserne af musiknoter, som er adskilt af en oktav. En af de første populære musikere, der benyttede oktav-effekten, var Jimi Hendrix, der også brugte en række andre effekter i sine optagelser og offentlige optrædener (Se woodstock). Hendrix brugte en oktav-fuzz-pedal kendt som "the octavia".

Analoge oktaveffekter adskiller sig fra harmonizers og pitch shifters, der digitalt sampler lyden og behandler den (process it) - for at ændre dens pitch.